Uchování potravin

Marmeládu dělám úplně jednoduše podle návodu na želírovacím přípravku.
Používám Želírfix 1:1, to znamená kilo jahod + kilo cukru + želirfix.
Jahody projedu tyčákem (kdo chce kousky pomačká jenom mačkadlem na brambory). Přidám část cukru a nechám přijít k varu. Seberu pěnu a přidám zbytek cukru promíchaný s želirfixem. Až se rozpustí naliju horké do...

Určitě to znáte. Jdete v obchoďáku a vidíte ty "výhodné" slevy a akce.Potkala jsem takhle síťky pomerančů, jsou chuťově úžasné, to na
Vánoce takové nebyly, tak jsem jich pár nabrala. Ale hrozně nerada vyhazuju "zbytky", které vlastně zbytky ani nejsou a dají se dál zpracovat.
Chodila jsem po domě a každého zvlášť a několikrát upozorňovala aby mi ty...

Nějak se mi scvrkávají jablka v košíčku.
Prohledávala jsem svojí rozsáhlou sbírku receptů a narazila jsem na jednoduchý recept

na domácí nutelu.
No neměla jsem to ani zkoušet, to zas místo abych sundala pár kil do plavek tak spíš naberu.

© 2021 Michelle Onodi. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky