Mletá roláda
Vytuněná sekaná.
Recept:
Mleté maso ochucené a připravené na sekanou rozprostřu na alobal pomazaný olejem, tak aby mi vznikl "plát", prostě obdélník.
Po celé ploše pokladu plátky sýra, na sýr plátky šunky, plátky anglické slaniny. Potřu hořčicí.
Na prostředek kladu za sebou vejce natvrdo v celku.
Kolem vajec ještě obložím proužky kapie a posypu petrželkou.
Smotám i s alobalem do rolády (pozor ať nezamotáte alobal dovnitř, ten moc dobře nechutná) a nechám zabalené. Důkladně zamačkám konce.
Přendám do pekáčku a podliju vodou aby dosahovala zhruba do poloviny výšky rolády.
Peču přibližně hodinu, dokud se voda neodpaří.
Rozbaluju alobal až je vychladlý. Roládu krájím na plátky.