Koprová polévka s fazolemi

Pokud použijete fazole sušené - namočte je přes noc a vařte jako první do změknutí, pak se teprve přidají další suroviny podle postupu.
Pokud použijete fazole z plechovky - přidají se až ke konci vaření.
Vycházím s toho, že použijeme fazole z plechovky (je to rychlejší a nevaří se dva dny).
Brambory na kostičky dám vařit do menšího množství vody (jen aby byly brambory ponořené), přidám zeleninový bujón, kopr asi 2 lžíce, ale spíš podle vaší chuti (buď čerstvý nebo zavařený). Až jsou brambory měkké přidám fazole z plechovky, přiliju mléko a nechám vše chvilku prohřát a probublat. Nakonec zahustím trochou světlé jíšky a přidám smetanu. Ochutím solí, cukrem a octem.
POZOR sráží se.
Proto odeberu tekutinu do menší mističky a tam přidám ocet podle chuti (přidávám víc, až se vrátí do polévky ještě se kyselost rozředí zbytkem polévky).
Někdy se mi stane, že se lehce srazí i tímhle "šetrnějším" postupem, ale to na chuti nic nemění. Někdo má rád víc kyselé a přidá si ocet ještě do talíře, takže se mu stejně srazí :-) tak pokud se vám to stane, nelamte si tím hlavu, na chuti to nic nemění.