Dýňová polévka 3x jinak
Někdo ji miluje, někdo ji ještě nikdy neochutnal.
Dýňová polévka - podzimní poklad, který nasytí i zahřeje.

Dýňová polévka s brambory

Zpěnit cibuli, přidat větší kusy dýně (hokaido), brambory na kostičky a zalít 1 litrem vývaru.
Měkké kusy dýně vyndat, v mixéru rozmixovat s trochou polévky a vlít zpět. Podle hustoty se může ještě rozředit. Dochutit.
(rozmixováním dýně zvlášť nám zůstanou brambory v polévce v celku).
Na talíři posypte krutony, sýrem, lžící smetany, semínky.....)
Dýňová polévka krémová
Dýni oloupat, promíchat s kořením podle chuti a olejem, přendat na plech s pečícím papírem a upéct doměkka.
Potom přendat do hrnce a orestovat, zalít vývarem. A protože je dýně vlastně už hotová stačí přidat ricottu nebo měkký tvaroh a rozmixovat na hladký krém.
Podávat s osmaženou pancettou a orestovanými houbami s tymiánem (a nebo podle vlastní chuti).

Thajská dýňová polévka

Na cibuli osmažit zázvor a chilli papričku.
Přidat oloupanou dýni, česnek, 2 lžíce kari pasty nebo lžíci kari (podle vaší chuti můžete vynechat).
Až se všechno rozvoní zalít litrem vývaru. Vařit doměkka.
Měkké vše rozmixovat a dochutit citrónovou šťávou, přidat smetanu (nebo kysanou smetanu nebo žervé - zase podle vaší chuti).
Podávat posypané semínky, čerstvým koriandrem, chilli a citrónem (samozřejmě zase podle vaší chuti).
A jestli máte raději video recepty, koukněte tady ↓