Domácí nutela

13.01.2024

Nějak se mi scvrkávají jablka v košíčku.
Prohledávala jsem svojí rozsáhlou sbírku receptů a narazila jsem na jednoduchý recept

na domácí nutelu.
No neměla jsem to ani zkoušet, to zas místo abych sundala pár kil do plavek tak spíš naberu.

A jak na to?

Na začátku jsou jablka, tedy 3 kila jablek, oloupu je... 

Můžou se umlít, já je nastrouhala na hrubém struhadle.... 

.....ale také se můžou nechat na kostičky a rozvařit 

K takto připraveným jablíčkům přidám 1 kg cukru (můžete dát podle své chuti buď víc, nebo míň) a nechám cukr rozpustit
Pokud dáte jablka na kostičky, nechte je rozvařit na kaši
Já jsem ještě promixovala tyčovým mixérem aby byla hmota hlaďoučká
Do hladkého jablečného pyré přidám 200 g čokolády na vaření (já zpracovala i zbytky z velikonočních figurek) a 200 g kakaa

Až se čokoláda a kakao rozpustí, naplním hmotu do sklenic, může se sterilovat 20 min na 80°C, ale já jen otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout - stejně dlouho ve sklenicích nevydrží :-)

© 2021 Michelle Onodi. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.