Domácí nutela

Nějak se mi scvrkávají jablka v košíčku.
Prohledávala jsem svojí rozsáhlou sbírku receptů a narazila jsem na jednoduchý recept
na domácí nutelu.
No neměla jsem to ani zkoušet, to zas místo abych sundala pár kil do plavek tak spíš naberu.
A jak na to?

Na začátku jsou jablka, tedy 3 kila jablek, oloupu je...

Můžou se umlít, já je nastrouhala na hrubém struhadle....
.....ale také se můžou nechat na kostičky a rozvařit

K takto připraveným jablíčkům přidám 1 kg cukru (můžete dát podle své chuti buď víc, nebo míň) a nechám cukr rozpustit
Pokud dáte jablka na kostičky, nechte je rozvařit na kaši
Já jsem ještě promixovala tyčovým mixérem aby byla hmota hlaďoučká
Do hladkého jablečného pyré přidám 200 g čokolády na vaření (já zpracovala i zbytky z velikonočních figurek) a 200 g kakaa

Až se čokoláda a kakao rozpustí, naplním hmotu do sklenic, může se sterilovat 20 min na 80°C, ale já jen otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout - stejně dlouho ve sklenicích nevydrží :-)