Bylinkový chleba

Tento plněný bylinkový chleba podáváme s čajem na Velký pátek (Velikonoční pátek). Můžeme také podávat s jehněčím masem a studenými mísami.
TĚSTO:
1 stroužek česneku, 1-2 dl vlažného mléka (nebo podle potřeby, přilévám postupně), 2 lžíce másla, 1 prášek do pečiva, 300 g hladké mouky.
Zdělám a nechám přibližně hodinu odpočinout. Zatím připravím náplň.
NÁPLŇ:
2 hrsti kopřiv, 3 jarní cibulky, 1 lžíce petrželky, 2 lžíce kopru, 1- 2 lžíce majolky, půl vaničky tvarohu, kostka zeleninového bujónu (důkladně rozdrobit), sůl, mletý kmín, 3 stroužky česneku.
Všechno smíchat.
Z těsta vytvořím placku, pokladu na ní náplň a stočím jako roládu nebo štrůdl. Přendám na plech na pečící papír, potřu vajíčkem a dám péct dozlatova.
