Bylinkový chleba

13.08.2025

Tento plněný bylinkový chleba podáváme s čajem na Velký pátek (Velikonoční pátek). Můžeme také podávat s jehněčím masem a studenými mísami.


TĚSTO:

1 stroužek česneku, 1-2 dl vlažného mléka (nebo podle potřeby, přilévám postupně), 2 lžíce másla, 1 prášek do pečiva, 300 g hladké mouky.

Zdělám a nechám přibližně hodinu odpočinout. Zatím připravím náplň.

NÁPLŇ:

2 hrsti kopřiv, 3 jarní cibulky, 1 lžíce petrželky, 2 lžíce kopru, 1- 2 lžíce majolky, půl vaničky tvarohu, kostka zeleninového bujónu (důkladně rozdrobit), sůl, mletý kmín, 3 stroužky česneku.

Všechno smíchat.

Z těsta vytvořím placku, pokladu na ní náplň a stočím jako roládu nebo štrůdl. Přendám na plech na pečící papír, potřu vajíčkem a dám péct dozlatova.

© 2021 Michelle Onodi. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky